هدف ازدواج در بیان علی (علیه السلام):ش
بهترین طریق شناخت یک زن تعریف و توصیف شوهرش می باشد زیرا شوهر از افراد دیگر حتی از پدر ومادر، همسرش را بهتر می شناسد و برخفایای افکار و رفتار و عادت های خوب یا بد او آشناتر است . بنا براین حضرت علی علیه السلام همسرش زهرا علیهما السلام را کاملاً می شناسد و بهتر از دیگران می تواند تعریف و توصیف نماید . امیر المومنین سخنان فراوانی درباره زهرا دارد لیکن در اینجا به دو کلام اکتفا می شود :
کلام اول را بامداد اولین روز عروسی درجواب سوال پیامبر اکرم فرمود : رسول خدا صلی الله علیه و آله صبح اولین روز عروسی وارد حجله شد ازداماد پرسید کیف وجدت اهلک ؟ فقال : نعم العون علی طاعه الله. یعنی رسول خدا ازحضرت علی پرسید : همسرت را چگونه یافتی ؟ او در جواب عرض کرد : بهترین کمک است بر اطاعت از خدا .
کلام دوم را در آخرین ساعت های عمر حضرت زهرا علیهما السلام فرمود. امیر المومنین و زهرا در آخرین ساعت ها با هم خلوت کردند . و قال اوصینی بما احببت : یا ابن عم ما عهدتنی کاذبه ولا خائنه ولا خلفتک منذ عاشرتنی فقال علیه السلام :
معاذ الله انت اعلم الله و ابرّواتقی و اکرم واشد خوفاً من الله من ان اوبخک بمخالفتنی قد عز علی مفارقتک . یعنی : زهرا در آخرین ساعت های وداع به امیر المومنین گفت : پسر عمو! در طول عمر هرگز به تو دروغ نگفتم و خیانت نکردم و هیچگاه با تو مخالفت ننمودم امیر المومنین در پاسخ فرمود: آری ای دختر پیامبر ! معاذالله که تو خلافی را مرتکب شده باشی مرتبه خدا شناسی و نیکوکاری و تقوا و خداترسی تو بالاتراز آن است که با من مخالفت کرده باشی مفارقت از تو بسیار برمن سخت است . امیر المومنین در آغاز زندگی زناشوئی خود حضرت زهرا علیهما السلام را به عنوان بهترین همسری که با کمک او می توان خدای را اطاعت نمود معرفی کرد. جمله (نعم العون علی طاعه الله ) جمله ای کوتاه ولی بسیار پرمحتوا است . دراین جمله هدف ازدواج را بیان کرد که کمک گرفتن از همسر برای اطاعت از خدا باشذد و همسرش زهرا را به عنوان بهترین مصداق برای توفیق در این امر مهم دانست و خوف از خدای آن حضرت را ستود و نظر گذشته اش را تایید نمود معلوم میشود زهرا در طول مدت ازدواج نه تنها مزاحم شوهرش د راطاعت ازخدا و انجام دادن مسئولیت سنگین ولایت نبوده بلکه در تمام ابعاد موید و معاون او هم بوده است